Wat hebben een Oud-Testamentische ambachtsman en een 21ste-eeuwse freubelaar met elkaar te maken?

geplaatst in: Blogs | 0

KopLinkedInWel eens van Bezaleël gehoord? Nee? Echt niet? Nou vooruit, ik zal het je vertellen. Hij was een man met uitzonderlijke gaven. Een ambachtsman in hart en nieren. Iemand die niet alleen materialen zoals goud, zilver en koper wist te smeden, timmeren en te buigen in alle vormen die hij maar wenste – maar ook iemand die van te voren wist te bedenken hoe iets moest worden. Hij was, zo zegt men, in staat tot ‘vernuftige werken’. Ziedaar de naam en inspiratie van mijn nieuwe onderneming.

Met Vernuftige Werken wil ik het goud, koper en zilver dat ik in huis heb, vormen en bewerken tot vernuftig resultaat. Maar wat ik heb ik dan precies in huis? Nou, drie – soit, vier – competenties die ik graag voor jou inzet:

  • Schrijven is mijn goud. Want, net als elke goede tekst, wordt goud pas echt goud als het gezuiverd is. Als alle vuile deeltjes eruit zijn en het zo puur is als het maar kan zijn. Dat het loopt als trein, klinkt als een klok prikkelt als een koud glas cola op een hete dag.
  • (S)preken is mijn zilver. Want spreken is zilver. Je kunt mij inschakelen als workshopleider of voorganger en al het andere waar activerend spreken maar voor gewenst is.
  • Ontwerpen is mijn koper. En heus niet omdat koper het minst waardevolle element is dat ik in huis heb. Maar omdat ontwerpen, net zoals het werken met koper, een kwestie is van buigen, vormen en bewerken tot het meest vernuftige resultaat.

Zoek je dus een beroepsmatige freubelaar, een veelkunner op het gebied van schrijven, (s)preken of ontwerpen? Kortom, een vernuftige denker en doener? Schakel mij dan in voor je opdracht.