ISI MEDIA

De eerste samenwerking tussen Eric van den Berg’s ISI Media en mij was het bouwen en vormgeven van de internetkerk MijnKerk.nl. Daarna gingen we allebei weer onze weg, tot we elkaar weer als ondernemers tegenkwamen.

Voor de website van ISI Media mocht ik een aantal vlotte icons ontwerpen en dito teksten schrijven. En inmiddels hebben Eric en ik samengewerkt op een aantal projecten. Zoals de pioniersplek ‘Geloven in Moerwijk‘, Het ‘Prinsjesdagontbijt’ en deels digitale pioniersplek ‘De Binnenkamer’. Steeds nam ik het ontwerpen van de huisstijl voor mijn rekening en ISI Media de vormgeving en bouw van de website. Ik ken Eric al een poos en hij is één van de weinigen die uiterst relevant weet te zijn op het snijvlak van kerk en communicatie. Hij heeft op dat gebied ook al een aantal boeken op zijn staan, die uiterst lezenswaardig zijn.

BLUEBOOST

Makker Tom Kleyn en ik kennen elkaar al heel lang. Eerst werkten we samen op de studio van een obscuur reclamebureau in Rotterdam, toen misten we elkaar nét bij een ander bureau en daarna kwamen we elkaar tegen op de creatieve afdeling van een reclamebureau aan de Vierhavensstraat.

Lang heb ik gedacht dat Tom vooral grafisch vormgever was in de klassieke zin: ontwerp en opmaak. Maar toen hij met zijn eigen Blueboost begon, ontpopte hij zich – voor mij althans – óók als geweldige illustrator!

Tom noemt zichzelf ook ‘pragmatisch idealist’ – en dat is hij dan ook. Zijn project Schone Schie kreeg wereldwijde aandacht en inmiddels is het uitgegroeid tot een begrip. Voor de website van Schone Schie schreef ik een aantal teksten.

GERBENGERRIT

Ook Gerben is een oud-collega, en ook met hem werkte ik op twee reclamebureaus samen, hij als art-director en ik als copywriter. Eerst in Alblasserdam en later in Rotterdam. Samen haalden we destijds een opdrachtgever als Honda binnen – waarbij Gerben ook nog eens de muziek produceerde. 

Inmiddels is ook hij voor zichzelf begonnen, onder de naam ‘gerbengerrit’. “Uiteindelijk willen we allemaal mooie dingen zien”, staat er op de website van Gerben. En mooie dingen maken, kan hij! Daar moet je verder geen woorden aan vuil maken, kijk gewoon maar eens bij zijn projecten. Gerben is wat mij betreft een multitalent, waar het ook nog eens erg prettig mee samenwerken is.

MIXFINITY

Met makker Peter Roodhart werkte ik bij het überleuke bureau Admix. Het was mijn laatste werkgever in de reclamewereld en ik heb er mede met veel plezier gewerkt dankzij de collaboraties met Peter.

Zo werkten we samen aan een mooie corporate lijn voor LIPS (van de sloten), waar ik nog steeds trots op ben. Inmiddels is ook Peter op zelfstandige benen en heeft hij een klein legertje van specialisten om zich heen verzameld. Voor Peter’s bureau mocht ik het corporate thema ‘Mixfinity’ bedenken. Hij was daar zo tevreden over, dat het uiteindelijk zijn bedrijfsnaam werd. Check deze gasten: MIXFINTY!