Bram Dijkstra-Geuze
Schrijven, [S]preken, Ontwerpen

Ooit begonnen copywriter en conceptdenker in de Rotterdamse reclamewereld. Toen de overstap gemaakt van merken naar kerken als communicatieadviseur, webredacteur, social media-expert en inmiddels zelfs Hbo-theoloog. Nu ook deeltijd werkzaam als kerkelijk werker. En dus ook nog volop in te huren als tekstschrijver, creatief denker, vormgever en spreker. Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn.

 

*Foto: Sjaak Boot Fotografie

Werkervaring

januari 2016 - heden

NGK Oegstgeest e.o.
Kerkelijk werker (ouderen)pastoraat en gemeenteopbouw

De Nederlands Gereformeerde Kerk van Oegstgeest en omstreken is een christelijke gemeente met ongeveer 500 leden. De gemeente streeft ernaar gericht te zijn op God en zijn Woord, naar betrokkenheid bij elkaar én betrokkenheid bij de wereld om haar heen.

mei 2009 - december 2015

Protestantse Kerk in Nederland
Communicatieadviseur

Werkzaam bij Missionair Werk & Kerkgroei:

november 2012 - december 2013

Protestantse Kerk in Nederland
Communitymanager Mijnkerk.nl

Actief betrokken bij de ontwikkeling en bouw van MijnKerk.nl, de eerste internetkerk van Nederland. Initiatiefnemer bij de de ontwikkeling van de bijbehorende Facebookpagina en -community. Daarna als communitymanager, blogger, vormgever, redacteur. Mijnkerk.nl is een internetkerk en een pioniersplek van Protestantse Kerk in Nederland.

september 2010 – Januari 2012

Koningskerk Rotterdam
Stagiair - kerkelijk werker

Onder begeleiding van kerkelijk werker: voeren en analyseren van pastorale gesprekken, voorbereiden en uitvoeren van Bijbelstudies en educatieve bijeenkomsten, vormgeven van en voorgaan in vieringen, organiseren en uitvoeren Alpha-cursus, etc.

september 2009 - december 2012

Bram Dijkstra Concept & Copy
Freelance copywriter en conceptdenker

Strategie, merkontwikkeling, conceptdenken, ontwerpen, tekstschrijven, werktekenen, projectbegeleiding

2000 - 2009

Diverse reclamebureaus in Rotterdam e.o.
Copywriter

Werkzaam als copywriter en conceptdenker voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers: Brugman Keukens & Badkamers, Mazda, Honda, Hyundai, Zeiss, LIPS, ASSA ABLOY, Schoonenberg hoortoestellen, Massive, etc.

Projecten

november 2012 & november 2013

Kerk2012 & Kerk2013
Projectmedewerker

In 2012 ontstond er vanuit de Protestantse Kerk Utrecht behoefte aan een congres over kerk en social media. Dit resulteerde in twee elkaar opvolgende evenementen: Kerk2012 en Kerk2013. Centraal stonden steeds de mogelijkheden en onmogelijkheden van social media in relatie tot de kerk anno nu.

november 2014 & november 2015

Landelijk Missionair Festival 2014 & 2015
Projectmedewerker, organisator, vormgever

Kerk2012 en Kerk2013 ontwikkelden zich verder in het Landelijk Missionair Festival. Iets minder prominent werd de aandacht voor social media, maar des te meer voor missionaire (on)mogelijkheden in deze tijd voor de kerk van nu. In deze evenementen werd de betrokkenheid van de Protestantse Kerk als organisator steeds groter. Als projectmedewerker was ik betrokken bij de invulling van het programma, nam ik de rol als workshopleider op en ontwierp ik voor de editie van 2015 de huisstijl.

Opleidingen

2009 - 2015

Christelijke Hogeschool Windesheim
Bachelor’s Degree, Theology/Theological Studies

Binnen deze opleiding heb ik zowel een premaster gevolgd, als een extra programma (vaktheorie) voor de inschrijving als kerkelijk werker binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

2006

SKVR
Cursus columns schrijven

2001 - 2002

SRM
Cursus 'Schrijven van commerciële teksten'

1996 - 2001

Ichthus Hogeschool/Inholland
Communicatie-creatief

1994 - 1996

Mercatus College Rotterdam
Mbo, Public Relations & Bedrijfscommunicatie
Overig: workshops conceptdenken, Google Analytics, Webteksten schrijven, CMS, CRM & SharePoint.