Bram Dijkstra-Geuze Schrijven, [S]preken, Ontwerpen Ooit begonnen copywriter en conceptdenker in de Rotterdamse reclamewereld. Toen de overstap gemaakt van merken naar kerken als communicatieadviseur, webredacteur, social media-expert en inmiddels zelfs Hbo-theoloog. Nu ook deeltijd werkzaam als kerkelijk werker. En dus ook nog volop in te huren als tekstschrijver, creatief denker, vormgever en spreker. Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn.   *Foto: Sjaak Boot Fotografie
Werkervaring
NGK Oegstgeest e.o. januari 2016 - hedenKerkelijk werker (ouderen)pastoraat en gemeenteopbouwDe Nederlands Gereformeerde Kerk van Oegstgeest en omstreken is een christelijke gemeente met ongeveer 500 leden. De gemeente streeft ernaar gericht te zijn op God en zijn Woord, naar betrokkenheid bij elkaar én betrokkenheid bij de wereld om haar heen.
Protestantse Kerk in Nederlandmei 2009 - december 2015CommunicatieadviseurWerkzaam bij Missionair Werk & Kerkgroei:
Protestantse Kerk in Nederlandnovember 2012 - december 2013Communitymanager Mijnkerk.nlActief betrokken bij de ontwikkeling en bouw van MijnKerk.nl, de eerste internetkerk van Nederland. Initiatiefnemer bij de de ontwikkeling van de bijbehorende Facebookpagina en -community. Daarna als communitymanager, blogger, vormgever, redacteur. Mijnkerk.nl is een internetkerk en een pioniersplek van Protestantse Kerk in Nederland.
Koningskerk Rotterdamseptember 2010 – Januari 2012Stagiair - kerkelijk werkerOnder begeleiding van kerkelijk werker: voeren en analyseren van pastorale gesprekken, voorbereiden en uitvoeren van Bijbelstudies en educatieve bijeenkomsten, vormgeven van en voorgaan in vieringen, organiseren en uitvoeren Alpha-cursus, etc.
Bram Dijkstra Concept & Copyseptember 2009 - december 2012Freelance copywriter en conceptdenkerStrategie, merkontwikkeling, conceptdenken, ontwerpen, tekstschrijven, werktekenen, projectbegeleiding
Diverse reclamebureaus in Rotterdam e.o.2000 - 2009CopywriterWerkzaam als copywriter en conceptdenker voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers: Brugman Keukens & Badkamers, Mazda, Honda, Hyundai, Zeiss, LIPS, ASSA ABLOY, Schoonenberg hoortoestellen, Massive, etc.
Projecten
Kerk2012 & Kerk2013november 2012 & november 2013ProjectmedewerkerIn 2012 ontstond er vanuit de Protestantse Kerk Utrecht behoefte aan een congres over kerk en social media. Dit resulteerde in twee elkaar opvolgende evenementen: Kerk2012 en Kerk2013. Centraal stonden steeds de mogelijkheden en onmogelijkheden van social media in relatie tot de kerk anno nu.
Landelijk Missionair Festival 2014 & 2015november 2014 & november 2015Projectmedewerker, organisator, vormgeverKerk2012 en Kerk2013 ontwikkelden zich verder in het Landelijk Missionair Festival. Iets minder prominent werd de aandacht voor social media, maar des te meer voor missionaire (on)mogelijkheden in deze tijd voor de kerk van nu. In deze evenementen werd de betrokkenheid van de Protestantse Kerk als organisator steeds groter. Als projectmedewerker was ik betrokken bij de invulling van het programma, nam ik de rol als workshopleider op en ontwierp ik voor de editie van 2015 de huisstijl.
Opleidingen
Christelijke Hogeschool Windesheim2009 - 2015Bachelor’s Degree, Theology/Theological StudiesBinnen deze opleiding heb ik zowel een premaster gevolgd, als een extra programma (vaktheorie) voor de inschrijving als kerkelijk werker binnen de Protestantse Kerk in Nederland.
SKVR2006Cursus columns schrijven
SRM2001 - 2002Cursus 'Schrijven van commerciële teksten'
Ichthus Hogeschool/Inholland1996 - 2001Communicatie-creatief
Mercatus College Rotterdam1994 - 1996Mbo, Public Relations & Bedrijfscommunicatie
Overig: workshops conceptdenken, Google Analytics, Webteksten schrijven, CMS, CRM & SharePoint.
Skills